Är du trött på kriminalitet?
RSS 2.0

Fyra timmar på Facebook

Nu har jag varit medlem på Facebook i fyra timmar ungefär. Under den här tiden har jag fått sex mail från Facebook, och då är jag antagligen minst populär just nu. Tänk då hur många mail man får när man är kändis. Men jag har i alla fall fyra vänner och ett inlägg på min Wall.
Än så länge har jag inte kommit på vad som är så skoj med Facebook, det känns mest som Lunarstorm för vuxna. Samt för tjejer under 18 som är medlemmar trots sin ålder för att vara coola.

Nu hoppas jag att det är mat här snart, för jag har inte ätit något sen frukost, vilket gör att jag är väldigt hungrig. Jag vet att jag inte borde göra så här, men äter jag något innan orkar jag inte äta nu och då äter jag inget och då blir jag hungrig sen och då måste jag äta sen och då skulle jag låtit bli att äta mitt på dan så jag skulle orkat äta på kvällen så jag slipper äta på natten men det kanske jag hade behövt ändå. Men jag åt lite godis mitt på dan.

Publicerad 2008-03-29 klockan 18:26:02
Permalink | Tankar | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Jag har tagit steget!

Nu är jag medlem på Facebook. Jag känner mig väldigt inne.
Jag har hittills en vän. Tur att jag har Anna. Jag har ägnat en timme åt att välja alla kompisar, så jag hoppas dom accepterar. Sen är jag medlem i en grupp. Så har jag uppdaterat min profil.
Nu återstår ju bara att komma på vad jag tjänar på att ha gjort allt det här. Alla jag har valt som kompisar är ju redan, förhoppningsvis, mina kompisar. Men det är klart, nu får jag visa hela världen att jag har komisar. WOHO!
Jag tror dock inte att Facebook är något för mig, det verkar lite... onödigt. Men jag är i alla fall medlem, så jag kan väl kolla där nån gång, men jag kommer nog inte göra det så ofta. Det känns som sagt onödigt.
Jag förstår inte hur Facebook har blivit så populärt, för jag tycker inte alls att det verkar så speciellt.
Nu ska jag ladda upp en bild på mig själv.

Publicerad 2008-03-29 klockan 14:50:33
Permalink | Tankar | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Oj, bra planering

Det skulle bytas bloggplatform under natten till idag. Jag undrade vad för skillnad jag skulle märka, och ville väldigt gärna trycka på den där länken för att flytta min blogg. Döm min besvikelse när den inte fanns.
Nu visar det sig att blogg.se vill "testa" lite till innan man flyttar allt på riktigt. Borde man inte haft tid att testa under de månader sidan har varit väldigt ostabil?
Så trots månader av planering, hoppas jag, vill man testa i 20 timmar till. Jag undrar hur det kan göra skillnad. Förhoppningsvis skillnaden fungerar - fungerar inte.

Publicerad 2008-03-29 klockan 12:53:15
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Tekniken möter åldern

Far fick en gratis MP3-spelare av någon tidning. För att demonstrera hur den fungerade la jag in fem låtar och förklade hur han gjorde. Han verkade nöjd.
Mindre nöjd verkade dock mor vara, och jag förstår henne. För där satt far min i soffan med sin MP3-spelare och lyssnade. Samtidigt som han gör det sitter han och kollar på ishockey på TV, trots att han inte hör nånting alls förutom musiken, och har därför alla fjärrkontroller jämte sig.
Så där sitter mor och försöker få kontakt med honom, men hon misslyckas. Jag väljer att gå därifrån.
Fem minuter senare har far tröttnat på sin MP3-spelare.

Publicerad 2008-03-29 klockan 00:55:08
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

SJ Prio

Idag fick jag mitt SJ Prio-kort på posten. Det är en bra uppfinning som gör att jag får poäng för varje krona jag måste betala till SJ för att få åka tåg.
Jag har redan 1800 poäng! Vet ni vad jag kan köpa för det? Ingenting. När jag samlat ihop 200 poäng till kan jag köpa en Bistromacka. Sen börjar jag om på noll med mina poäng. Igen.
Förhoppningsvis blir det något fel så att jag får jättemånga poäng. För då kan jag köpa en lasange för 3500 poäng.

Publicerad 2008-03-28 klockan 17:32:13
Permalink | Tankar | Kommentarer (3) | Trackbacks ()

Oj, god morgon

Idag vaknade jag  klockan tio. Fast då var klockan redan ett på något vis. Solen skiner nog ute, för det är ljust i mitt rum trots att min persienn är neddragen.
Det verkar å andra sidan inte vara någon hemma här, så då är det ju ingen som vet när jag gick upp, så då spelar det ingen roll.
Jag satt och åkte tåg hela dagen igår, och jag åkte ett för mig nytt tåg. X2000 från Ljusdal direkt till Stockholm, så slapp jag byta i Gävle! Nu ska jag bara övertala SJ att köra vidare det tåget mot Göteborg, så behöver jag inte gå av i Stockholm heller.
När jag nu kom hem igår låg det en gitarr på min säng, vilket jag inte förstod. Jag kan verkligen inte spela gitarr, och det var antagligen mor som lagt den där. Jag antog att den bara låg där eftersom jag inte var hemma och den inte skulle vara ivägen. Nu står den lutad mot min vägg! Är det här nåt slags försök att göra mig musikalisk?

Publicerad 2008-03-28 klockan 13:27:49
Permalink | Idag | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Det finns vatten!

Nu är jag hemkommen från Hälsingland. Jag planerar att inom några år byta ut från.
En dag passade jag på att åka lite skidor, eftersom det inte inbjuds till den typen av aktivitet här. Till Järvsöbacken begav vi oss, och jag köpte ett liftkort.
Det här liftkortet var inte ett sånt liftkort jag är van vid. Jag är van vid häftiga liftkort man har i fickan och så skickas det supermördarelstrålar från det så piper det i skidspärren innan liften och så får man åka in. Här fick man ett papper.
Till det här pappret krävs en hållare så att man kan ha det på armen så att skidvakterna ser att man har betalt. Eftersom jag inte tagit något sånt hämtade Annas moster ett åt mig, samtidigt som hon köpte ett liftkort.
Men vet ni vad? I den här hållaren satt ett liftkort, giltigt och allt. Otur för oss.

Publicerad 2008-03-27 klockan 21:19:40
Permalink | Idag | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Ny dag, samma sol, samma väder

Sitter och ser ut och ser rök stiga till skyn ur en skorsten, ser snön ligga vit på marken och en fågel flyga i luften.
I går på kvällstid satt jag och drack mjölk, medans de andra åt kex och ost. Visste ni att jag får i mig cirka 600% av mitt dagliga behov av vitamin B12? Det stod något på Wikipedia om att man blir trött om man får i sig för lite. Vilken tur att jag får i mig så mycket så att jag aldrig är trött!
Jag förstår inte varför man alltid blir tillsagd vid matbordet "Ät först, och drick sen, för annars orkar du inte äta!". Nä, just det. Men om jag äter orkar jag inte dricka lika mycket, och man måste dricka minst 2.5 liter mjölk om dagen, annars får man i sig för lite vitamin A!

Publicerad 2008-03-23 klockan 15:28:09
Permalink | Tankar | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ellinor

Så, nu har du fått ditt inlägg! Läs och njut!
Det är skandal i sekretariaten runt om i landet! Först Laxträffen, sen Frölunda och nu Rögle! SKANDAL!
I Rögles sekretariat lekte man domaren, och uppmärksammade den riktiga domaren på hur många funktionärer det var i Malmös bås. Men domaren var mer intresserad av antalet funktionärer i sekretariatet, då han gav alla en ordentlig utskällning.
Mitt i SM-slutspelet glömmer sekretariatet att det är fotboll på is och går och äter hamburgare, och därför rör sig inte klockan en sekundmeter. Sedan blev det slagsmål innan nedsläpp, och stressad som man var med lök i munnen drog man igång klockan. Utan att pucken vart på isen.
Mitt ute i ingenstans var det innan det en orienteringstävling, och i det sekretariatet gick klockorna inte en sekund rätt. Snarare ett dygn baklänges. Tur att det inte finns slagsmål i orientering, då hade det nog vart ännu värre.

Publicerad 2008-03-22 klockan 18:37:51
Permalink | Tankar | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Dagen Pi!

Idag, den 14/3, är det internationella pi-dagen. Det tycker min programmeringslärare är fruktansvärt roligt, så idag ska man äta Pizza, Piroger eller Pilla sig i naveln.
Jag tänker nog inte göra så mycket av det. Jag förslog plankstek för mor, men hon visste inte om det var en bra idé.
För övrigt har jag långtråkigt och ute skiner inte solen.

Publicerad 2008-03-14 klockan 11:00:49
Permalink | Idag | Kommentarer (3) | Trackbacks ()

Platsen där solen aldrig sken

På Hertings Gård bygger ett visst bostadsföretag en massa höghus. Två stycken närmare bestämt.
Bakom dessa ligger några, ganska nyligen uppförda, lägenheter. Tyvärr är dessa bara två våningar, så mot höghusens åtta har dom inte en chans.
Nu har stackars invånarna i dessa små låghus till sin fasa upptäckt att man bygger ett jättestort hus precis jämte deras, med resultat att dom inte längre ser solen.
Nu säger en av dessa till HN "...vi visste om planerna, men trodde aldrig att dom skulle bli verklighet..." eller något sånt. För dom trodde det skulle bli överklagat och ihjäldödat.
Sen klagar dom på att husen byggs! Herregud, dom visste om det. Jag ska nog också börja köra med den taktiken.

Publicerad 2008-03-12 klockan 08:18:35
Permalink | Tankar | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Hjälp! Demoner!

I natt brottades jag med demoner! Eller i alla fall en lampsladd. Anna hade visst vaknat av att jag höll på och vrida på mig en massa, och för att ta reda på varför så kollar hon var jag gör.
Då ligger jag och drar i lampsladden och vrider och vänder på den. Jag tror att jag ville ha tag på en till kudde att lägga under huvudet, och jag kunde väl inte förstå varför kudden satt fast i väggen.
Men som tur var så såg ju Anna att jag höll på att ha sönder hela lampan, så hon kunde ju varna mig. Fast det gjorde hon inte, för hon orkade inte.

Publicerad 2008-03-09 klockan 18:26:42
Permalink | Idag | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Allting vänder igen

Det gick dåligt för stackars Brynäs. Då sparkade man tränare Boork.
Efter det gick allt ännu sämre. Så nu återvänder Boork för att rädda kvar Brynäs i elitserien. Sen får Niklas Czarnecki ta över, själv.
Jag förstår inte varför man skulle sparka tränaren, när man tar tillbaka honom nu. Betyder det att man tycker att han var bra? Så man sparkade honom mest för sakens skull. Slutsatsen blir ju att han kommer tillbaka till ett lag i sämre skick än när han blev sparkad.
Tänk, hade han vart kvar kanske man hade varit i slutspel! Man borde sluta sparka tränare hit och dit.

Publicerad 2008-03-09 klockan 15:46:31
Permalink | Sport | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

The end of another era

Ha! Carola kan brinna i helvetet! Nu ska bara resten åka ut med, förutom Nordman. Han borde få Nobels fredspris för att han lät oss slippa terrorismen med Carola i spetsen. Fast jag tycker lite synd om Andreas Johnson, men han kunde valt bättre sällskap. Han ska inte umgås med sådana.
Nu ger Sibel TV:n huvudvärk igen, jag anser det ganska onödigt att alla ska sjunga igen. Förutom Nordman, han kan sjunga ett tag till.
Konstigt att dom får med så många dåliga artister i samma festival.

Publicerad 2008-03-08 klockan 21:08:15
Permalink | Melodifestivalen | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

The end of an era

Har nästan inträffat nu. Slutet på den tid jag har bloggat. Men jag ska nog börja skriva några inlägg per dag igen.
Det är faktiskt skoj. På något vis. Att skriva en massa meningslös information här som ni läsare tar del av.
Idag tänker jag berätta att jag har fysikprov i morgon. Ser inte fram så mycket emot det, även om det nog går bra.
Termodynamikens första huvudsats säger: Energi kan inte skapas eller förstöras, utan endast omvandlas. Jag undrar vart min energi tar vägen när jag sover, för när jag vaknar är den helt klart slut. Det känns inte så troligt att sängen snor den (även om energi blir värme, vilket gör att det blir varmt under täcket). Men så varmt blir det inte.
Men någonstans måste den försvinna! Den måste ju försvinna ut ur mig, annars hade jag inte vart så trött när jag vaknar.
Därför blir Jonasdynamikens enda huvudsats att Energi kan inte skapas, utan bara förstöras, och ibland omvandlas. Fast inte när du sover.

Publicerad 2008-03-06 klockan 23:50:12
Permalink | Tankar | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Sen sa han inget mer

Någon la till Anna på MSN. En kille från Falun, som påstod sig vara 26. Eller, en som påstod sig vara kille, från Falun och var 26 år.
Han hade nog sina misstankar om att han lagt till fel person, så han frågade var Anna bodde. Samt hur gammal hon var. Smart som jag är kom jag på att man kunde svara "Förlovad, 19". Han nöjde sig inte med det, utan undrade var hon bodde. Samt ifall hon var bi eller straight.
Man kan ju fundera på vad han egentligen ville lägga till på sin lista. Nu har han inte sagt något mer, inte sen jag undrade om han var modellfotograf också. Givetvis fick jag en del klagomål på ordet också, men det fanns med eftersom modellfotograferandet fattades för att fullborda min bild av en desperat, förvuxen fordonskille.

Publicerad 2008-03-03 klockan 13:10:18
Permalink | Tankar | Kommentarer (1) | Trackbacks ()