Är du trött på kriminalitet?
RSS 2.0

Ny dator, dags för nya program

Startade precis en helt ny bärbar HP. Det tog typ tre timmar. Det var lite onödigt faktiskt, för alla program som installerades under dessa tre timmar avinstalleras nu, för jag vill inte ha dem. De är väldigt överflödiga. Ytterst onödiga.
Man borde ändra det där, låt användaren själv välja vad den vill ha. Visst, det kanske är svårt att veta om man inte kan så mycket om datorer, men då ska man å andra sidan inte ha dator! Ha! Eller så kan man ju fråga någon kunnig, eller välja alternativet "Jag veeeeeeeeeeeeeeeet inte, bara installera allt".
Det hade underlättat mycket för mig faktiskt.

Publicerad 2008-01-31 klockan 20:45:26
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Återigen, hela havet stormar!

Idag är det storm. Igen. SMHI har utfärdat en klass två-varning här. Ändå måste jag till skolan. Förhoppningsvis stormar det bakom ryggen på mig när jag ska hem så jag slipper trampa.
Som vanligt blir det inte som jag vill, jag vill ha mycket vind och helst på dagen när det är ljust. Nu ska den komma ikväll, vilket betyder att jag antagligen inte kommer kunna ta en massa kort för det kommer vara jättemörkt.
Men å andra sidan, förra stormen blev inte så mycket storm, så det finns kanske inget att ta kort på även om solen lyst rakt över mig.
För övrigt så söker Aftonbladet "Storm-reportrar". Man kanske skulle bli en sån? Men eftersom man inte får betalt passar jag. Det blir ju antaligen inte så mycket att rapportera om, Och jag vill ha betalt för att inte göra något.

Publicerad 2008-01-31 klockan 12:25:09
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Glöm brandväggar och antivirusprogram

Swedbank blir bedragna. Ytterligare ett IT-brott att lägga till arkivet. Men för en gångs skull så beror det inte på att antivirusprogrammet inte hade uppdaterats eller att brandväggen brunnit upp. Nä, någon diskret brottsling har tagit sig in och anslutit en stor (källa behövs) gronk till en anställds dator. Han blev lite förvånad när han fann sin muspekare leka tafatt med sig själv trots att han inte rörde på musen.
Det var då han upptäckte den här stora lådan som satt fastsatt under bordet och med en sladd kopplad till datorn. Vilken bra koll man måste ha på sin arbetsplats om någon kan sätta fast och koppla in en låda utan att man märker det. Jag ser att vi bör använda skrivbord i plexiglas, så att anställda kan ha koll på sitt skrivbord. Eller skrivbord utan under- och baksidor.

Publicerad 2008-01-30 klockan 23:47:36
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

ICA by night och ett jobbigt kvitto

Jag kände hur energin inte längre flödade så jag gav mig till ICA för att rensa tankarna. Fast mest för att köpa mjölk (huvudingridiens till O'boy) och godis. Jag laddade upp med att kolla så jag hade pengar på kortet, sedan tog jag pantkvittot jag glömde använda förra gången.
Gick runt och letade efter de varor jag skulle ha, och några till. Hittade en grej. Går till kassan och tänker hela tiden på att jag ska använda mitt pantkvitto så jag blir av med det. Lägger upp varorna på bandet och går för att dra mitt kort så att ICA kan få sina sista slantar innan stängningsdags. Hinner precis komma på att jag antagligen behöver en kasse för att få hem allt, varpå jag gör en insats och tar en.
I samband med allt det här blir pantkvittot kvar i min bakficka. Det är 15 dagar gammalt idag.

Publicerad 2008-01-30 klockan 23:32:26
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Miljön tar det inte light

Nu är "Light-läsk" farligt för miljön. Eftersom människokroppen inte gör sig av med det utan bara låter det rinna igenom. Detta skriver Svenska Dagbladet, vars hemsida för övrigt får den här datorn att hänga sig hela tiden.
Men det är alltid något, till skillnad från de andra datorerna i skolan funkar det här. Nästan.
Men jag är i alla fall en jättebra miljökämpe, eftersom jag inte dricker Light-läsk, och om jag måste häller jag i socker. Man kanske kan byta ut sötningsmedlet mot något annat. Salt eller något.

Publicerad 2008-01-30 klockan 13:28:56
Permalink | Politik | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Gårdagens bortgång

Igår kunde jag inte skriva något här för jag hade inget internet. På något vis, påstås det, har modemet gått sönder när strömmen gick. Det verkar ju logiskt att det går sönder då, när det får mindre ström än normalt. Bra bygge.
En annan nackdel jag har hittat med whiteboards är att när någon skriver med "fel" penna sitter det kvar. I alla evighet. Ungefär som det gör här. Dumma Flash-folk.
Nu är det två dagar mindre kvar till jordens undergång, då vi krockar med en sten från yttre rymden. Jag tror inte Aftonbladet lyckades göra folk nervösa. Nu ska jag fortsätta med en massa hopplöst enkla uppgifter i programmeringen.

Publicerad 2008-01-30 klockan 08:06:56
Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Apophis vs. Tellus

Om ordinarie matchtid är tjugo år har vi ett antal förlängningar på 5 år att vänta innan det avgörs. År 2029 närmare bestämt. Redan nu måste vi börja oroa oss säger Aftonbladet. Jovisst, kanske dom som är smarta nog att räkna ut vad som kommer hända, men jag tror inte jag bryr mig.
Sen, år 2029, när det är avgjort, måste vi ändå vänta till 2036 innan det händer något. Då är jag 46 år gammal. Miljökämparna pratar om tiotals år innan jordens undergång är här, varför orkar vi då bry oss om något som inte ens är nära? För länge sen sa dom att internet var en fluga. Tänk vad fel det var! Tänk så fel dom kanske har om den här livsfarliga jättestenen. Den kan ju lika gärna utplåna Jupiter. Farväl Jupiter.
För att göra det hela mer spännande ska det avgöras fredagen den 13. April. Snacka om PR-kupp. Jag tror jag ska försöka sponsra den här jättestenen.

Publicerad 2008-01-28 klockan 23:27:08
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Mobiltelefon in - Hårfön ut

Eller tvärtom, beroende på hur man ser det. Jag kom till Elgiganten och fick hjälp av en servicekille. Efter att noga ha studerat min telefon kom han fram till det korrekt antagandet att den behövde service. Han skrev några stavfel och gav mig en kopia.
Jag skulle snabbt springa in och köpa en hårfön åt Anna när jag ändå var där, men det gick inte så snabbt. För det första så var man tvungen att gå igenom hela butiken för att komma dit, och för det andra var dom längst bort. Men till slut kom jag fram och kunde då välja och vraka.
Servicenivån var inte på topp, ville jag ha en kasse fick jag ta det själv tre meter från kassan, så jag fick släpa min kartong ända dit. Då var jag halvvägs till bilen så jag struntade i kassen.

Publicerad 2008-01-28 klockan 18:51:09
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Det var bättre förr

Min, nästan, helt nya Sony Ericsson W580i ska idag lämnas in. Den har inte vart med om mycket, men mikrofonen samt #-knappen har lagt av. Tacka vet jag min gamle trotjänare, min K750i flashad till W800i. Den håller än, och nu ska den användas flitigt.
Jag hoppas verkligen att jag fick ett måndagsexemplar tillverkat av en praktikant, för annars har Sony Ericsson sjunkit lågt. Så lågt att dom kan börja skicka med Glocalnets kontantkort i kartongen.
Nu har jag försökt installera PC Suite i tio minuter, men än är det inte klart. Kan ju hoppas jag hinner kopiera mina kontakter innan jag måste åka. Om jag får åka, jag hoppas jag gjorde mig tydlig nog i mina önskemål, men det märker vi nog när far min kommer hem.
Nu har installationsmätaren gått fram och tillbaka 237 gånger.

Publicerad 2008-01-28 klockan 15:45:51
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Det där med självkänsla

Jag och Anna har vart ute och gått. 301 steg för lite, för det blev bara 9699. Får gå fram och tillbaka till TV:n några gånger. I vilket fall som helst så var det strålande sol och allmänt vackert väder bortsett från lite för mycket vind. Känns inte som rätt väder för januari.
Men nu känner vi oss väldigt duktiga efter vad vi presterat. Jag kom fram till att om det ligger såna stenplattor på marken kan man gå precis som de sovjetiska soldaterna gjorde, vilket jag också försökte. Anna kom fram till att jag såg utvecklingsstörd ut. Men vad gör det? Spelar det någon roll vad folk tror. Jag är ju inte det och folk kan ju faktiskt tro vad dom vill. Vi människor är så rädda för vårt rykte och vad alla andra ska tro eller tycka om en. Kan inte alla bara vara som de är? Gör det man känner för och strunta i vad folk tycker. Jag slutade i alla fall att gå som en soldat och fortsatte gå normalt.

Publicerad 2008-01-27 klockan 15:41:08
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Dagens I- och U-landsproblem

En kompis fick precis en lysande idé! Om man äger ett vindkraftverk, har satellitbredband, massa åkermark och många djur kan man bli självförsörjande.
Det hela går ut på att man odlar grönskar och potatis, spar vatten i en brunn och föder upp djur till kött klarar man sig helt själv. Idén är fin och fungerar alldeles utmärkt. Så äger man skog också, så man kan bygga saker. Man smider sina egna spikar och verktyg själv i järnverkstaden man byggde av timmret man högg ner i sin skog.
För att kunna betala sitt satellitbredband använder man internetbanken, och det betalas med hjälp av den ränta du får på dina sparade pengar. Räntan kommer bli gastronomisk, eftersom du inte gör av med några pengar. Det enda problemet är att du först måste tjäna ihop alla pengar för att ha råd med gård, vindkraft, djur och mark.
För att inte bli en eremit tvingar man sin fru och sina barn att också leva ett hopplöst liv mitt ute i ingenstans. Ungarnas klagomål förhindras genom att undervisa dem själv hemma på gården, och påpeka att man faktiskt kan leka med djuren. De kommer att lära sig djurens språk, och behöver inte en massa konstiga kompisar som får dem att röka, snusa, dricka och misshandla folk på stan.
Framför allt är det miljövänligt också. Man vet att all mat odlas ekologiskt, man använder inte bensin och elen kommer från vindkraft. Tyvärr vet alla att detta endast är en fin idé, den är omöjlig att tillämpa. Var ska man få sin Coca-Cola ifrån?

Publicerad 2008-01-26 klockan 18:43:42
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hemköp och Indiska

Idag var jag och Anna i Halmstad. Det blåste mycket mer där än vad det gör här, men å andra sidan är det mer drag i Halmstad än vad det är här, så det kanske är logiskt. I vilket fall som helst så kom jag fram till att Hemköp och Indiska är jättelika! Kolla här:
image4image5

Åke Thambert förvärvade Indiska redan 1951, 12 år innan den första Hemköp-butiken öppnade år 1963 i Borlänge. Så Hemköp ligger nog risigt till, men jag har förslag på en ny logo:

image6

Publicerad 2008-01-26 klockan 16:51:53
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Vad vet du om ditt jobb?

Pär Nuder blev av med sitt jobb. Alla ska inte med längre tycker Mona Sahlin. Men det mest spektakulära är väl det som fanns att läsa på Aftonbladet, och kanske på fler ställen, där Nuder säger att "det kom som en nyhet för mig". Jag funderar på vad han hade förväntat sig egentligen. Hur många får reda på att "om tre veckor exakt ger jag dig sparken, bara så du vet". Då hade nog det kommit som en nyhet för Nuder. Men han kan ju vara glad ändå, han fick ju inte reda på det samma dag, det hade ju vart värre. Nu kan han ju sova hur länge han vill. Ändå ska han klaga.

Publicerad 2008-01-25 klockan 17:18:00
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Konsten att sälja

Under kvällen igår diskuterade vi vad det innebär att äga en häst. Mest ekonomin kring det hela. Att köpa en häst billigt och sälja dyrt borde vara en smart idé. Synd bara att jag inte kan något om hästar. Men det verkar inte så svårt, för i hästvärlden är alla lite speciella. För när man köper en häst är priset väldigt viktigt, men inte på det vis vi människor utanför deras värld tror. Det var nämligen en person som ville sälja en häst, då hennes dotter inte längre ville lägga så mycket tid på hästen. En annons på internet publicerades och priset sattes till 32 000 kronor. Veckor gick och ingen hörde av sig. Hon rådfrågade en väninna som hade koll på hästar, pris och affärer. Hennes råd löd "Dubbla priset!". Väldigt skumt råd, ville ingen ha den för 32 000, vem vill då betala 64 000? Men ingen hade hört av sig på över en månad. Priset höjdes till 64 000 och en vecka senare var hästen såld. En häst för 32 000 var för dålig, men om den kostade 64 000 var den bra nog.

Publicerad 2008-01-25 klockan 09:02:16
Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Med rätt att ljuga!

Ha! Hela Irak-kriget är en lögn! Eller ja, själva upptrappningen. Eller argumenten för att starta kriget. Ungefär samma sak. I alla fall så verkar det som att Bush-administrationen så fort tillfälle gavs spydde ur sig en massa ord. Ord som "Irak försöker anrika uran för att bygga massförstörelsevapen" ungefär. Vidare var man, i september 2002 helt säker på att han [Saddam] köpte kärnvapen. Med andra ord har man under en längre period systematiskt ljugit för att rättfärdiga kriget mot Irak. Men jag kan erkänna att jag, antagligen, gick på lögnerna, eftersom jag ansåg Irak som ett hot mot hela västvärlden. Men å andra sidan är jag inte så insatt, och vilket land som helst i den regionen skulle kunna hota mig. Men det här med ljugandet anser jag inte helt korrekt, framför allt när man två dagar efter att ha fått reda på att man inte funnit några kärnvapen säger, i en intervju med BBC, att man vet att Irak har, och har använt, kärnvapen. Med 100% säkerhet.
Jag funderar på att tillämpa samma metod! Vända allt till min fördel. Till exempel så sa politiken i det senaste mail, kommer ett inlägg om det senare ikväll eller i morgon, att det var på grund av att kammarrätten drog ut på tiden som förseningen uppstod. Men då kan jag ju gå ut och säga att de i kommunstyrelsen, eller vad det nu är, såg till att det drog ut på tiden bara för att jävlas! Det här måste jag gräva djupare i.

Publicerad 2008-01-24 klockan 23:14:54
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ett kortroligt inlägg

Mitt seriösa inlägg igår blev kanske lite långt. Kanska lite långtråkigt. Något som däremot inte var tråkigt var det min lärare berättade för oss i morse. Han hade lite tidigare på morgonen spanat in något program där man diskuterade klimatet och islossningen. Antalet dagar med islossning har öket med 11 per år. Det är väldigt mycket, och på några år kan det få förödande konsekvenser. Men detta har hållt på i 100 år redan! Alltså kommer det i år vara 1100 dagar islossning. Eller? Det blir ju nästan tre år. Jag vet inte vad man menade på TV. Räknefel.
Likadant var det i vår svenskabok, där vi tvingades läsa om herr Swifts "förslag" angående möjligheten att sälja bebisar till middag. Han kom fram till att man var tvungen att spara en del barn, eftersom det hade blivit dåligt med nya barn annars. Om man lät en fjärdedel av barnen man sparade vara pojkar skulle man effektivt producera fler barn, eftersom en pojke kunde "hantera" fyra flickor. Vänta nu, en fjärdedel pojkar, och en pojke ska hantera fyra flickor. Enligt den där fjärdedelen är det ju tre flickor per pojke. Annars är det en femtedel. Matte är svårt.

Publicerad 2008-01-24 klockan 18:46:06
Permalink | Studieliv | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

En mugg O'boy

Sitter här med en mugg O'boy, har ungefär fem minuter på mig innan jag ska iväg. Min farfar fyller år och vi ska dit och fira. Mor ska förbi en lokal blomsterbutik och fixa blommor innan hon hämtar mig och Anna. Hoppas det är kö. Jag hade 19 unika besökare igår, 20 närmar sig och jag känner mig motiverad. Det kommer nog bli ett sent inlägg ikväll, visserligen har farmor faktiskt internet och allt, trots sina år. Men det får nog bli ett inlägg när jag kommer hem. I alla fall är den här veckan snart slut, något jag finner mycket positivt. Har redan planer för helgen, är flera dagar i förväg. Halmstad bär det av till, i ett desperat försök att utöka min garderob. Vem vet, snart kanske jag modebloggar! Jag tror i alla fall inte att rött, spygrönt och rosa kommer bli inne i sommar. Någon som sätter emot? Egentligen har jag inget vettigt att skriva om, känner att jag har lite ont om tid. Men ett inlägg är ett inlägg, även om det inte alls är intressant. Som det här. Lovar er något mer vettigt ikväll.

Publicerad 2008-01-24 klockan 17:13:43
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

TV4 och Jackpot

Sitter och tittar på Jackpot på TV4. Jag tror låttiteln de letar nu är "Jag vill ha en egen måne". Det är å andra sidan inte så svårt att komma fram till det, då hälften av alla bokstäverna står, de har sagt att "Ted Gärdestad" är en ledtråd och de har till och med spelat en del av låten.
Nu vann Johan från Stockholm 7000 svenska kronor genom att bevisa att han kan bilda ord. Inget illa alls om Johan, så fort jag blir 18 ska jag också ringa in dit. Det är så enkelt så att det inte borde vara legalt.
Nu blev det en ny tävling där det går ut på att bilda ett ord genom att placera en massa bokstäver i rätt ordning. Inte nog med att ordet var löjligt enkelt, nej. Först ska dom sätta tre bokstäver på rätt plats, så att det blir ännu enklare.
Sen står den ytterst tjatiga programledaren och säger alla möjliga ledtrådar. Man skulle kunna gissa ordet bara genom att lyssna, det är så uppenbart. Jag har ett nytt upplägg till lektionerna i svenska.

Publicerad 2008-01-24 klockan 12:00:33
Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Miljö, vindkraft och radioaktivitet

Vindkraft är, logiskt nog, väldigt miljövänligt. Här i Sverige kan vi räkna med att en vindkraftverk kan snurra i 250 dagar av årets 365. Om vindkraftverket är placerat på ett bra ställe producerar det tillräckligt med energi för att tillgodose ungeför 100 villor. Inklusive elvärme.
Givetvis släpper vindkraftverken inte ut något, men de skapar ljud, vilket skapar lokala problem ifall de placeras vid till exempel jordbruk. Detta ska dock inte vara något problem, då man kan se det som att ljudet skippas mot utsläppen, och man därmed går plus/minus noll. Men får en massa el som bonus. Då man ständigt bedriver forskning på området kommer man att kunna öka effekten på kraftverken, och då producera mer el/kraftverk, vilket blir ännu mer positivt för miljön, då man inte förstör land genom att bygga dem, eller stör det lokala djurlivet. Här är Danmark, trodde aldrig jag skulle säga detta, ett gott exempel då vindkraft står för 20% av deras elproduktion.
Vad det gäller kärnkraft är även här miljöutsläppen nästan obefintliga. Här är nackdelen de biprodukter som bildas. De kraftigt radioaktiva ämnen som spottas ut måste under lång tid hållas lång avskiljt från civilisation och all annan typ av liv. Detta resulterar i att vi långt under jord placerar detta avfall, i förhoppning om att det ska stanna där och inte göra oss besvär.
Från år 2005 till 2006 minskade elproduktionen från kärnkraft med 7%, samtidigt som vindkraft ökade med 5%. Kärnkraft samt vattenkraft står för ungefär lika stor del av produktionen med förändringen att kärnkraft år 2006 gick om vattenkraft och producerade aningen mer energi. Vindkraften närmar sig 1 TWh (Terawat-ttimme), något som jag anser mycket positivt. Dock kan detta jämföras med kärnkraftens nära 65 TWh, och då förstår vi hur liten del vindkraften står för.
Sverige avser att de under femårs-perioden 2007 och framåt investera hela 32 miljarder i att försöka öka effekten hos kärnkraften, men bara 8 miljarder i att utöka vår vindkraft. Jag skrev i mitt förra inlägg att jag är emot vindkraftsutbyggnaden till viss del. Detta då byggnationen i havet, enligt mig, förstör landskapet. Men även de djur som finns i havet riskerar att ta skada. Men det finns många bra, och blåsiga, platser att placera vindkraft på. Här i Halland har vi utmed motorvägen en del vindkraft, och jag ser inga problem ur mitt perspektiv med en utbyggnation av dessa.
Min slutsats blir att vindkraft bör prioriteras högre, framför allt om vi ser till dagens beslut av EU-kommissionen angående förnyelsebar energi. Dock är kärnkraften både miljövänlig (sett till utsläpp) och effektiv. Nackdelen är det radioaktiva avfallet som skapas, men jag anser att det är bättre att gräva ner det här i en levande jord, än att låta en döende jord slippa lite radioaktiva ämnen en bit in i sig.
Detta inlägg kan ses som ett svar till kommentaren från "Rivvelarre" i mitt förra inlägg.

Publicerad 2008-01-24 klockan 00:40:41
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Miljön har bestämt sig

Eller i alla fall nästan, det är EU som bestämt åt miljön. Sverige ligger redan i topp, och med kraven som kom idag kommer Sverige fortsätta ligga i topp. Jag anfaller Tyskland igen, eftersom jag tycker att man borde ställa högre krav. Orealistiskt eller inte, men jag tycker att Tyskland till år 2020 borde kunna minska sina koldioxidutsläpp med mer än 14%. Tyskland är trots allt den största miljöboven i EU just nu. Min oro är att det är 12 år kvar tills målen ska vara uppfyllda, och tills dess kan mycket hända. Vi får redan larmrapporter från olika organisationer om att isen smälter. År 2020 kan det vara för sent. Att minska farliga utsläpp på kort tid är nog omöjligt, men jag anser att man bör göra allt man kan. Därför borde man ställa hårda krav, och på kortare tid än vad som är gjort. Det borde inte vara helt omöjligt att på två år komma upp med planer för hur man ska arbeta. Dock måste man aktivt arbeta med återgärder även under tiden man skapar planen.
En sak är i alla fall säker, Sverige är i topp och det är något vi ska vara stolta över. En sak som oroar mig dock är det faktum att vi ska ha ännu mer förnyelsebar energi år 2020. Man vill bygga vindkraftverk i havet här vid västkusten, vilket jag misstänker kommer förstöra bilden av horisonten. Sen tycker jag inte om det faktum att man vill bygga vattenkraftverk vid vattendrag i norra Sverige, då jag anser att dessa områden bör bevaras, och inte förstöras. Jag tror inte det är till miljöns fördel, även om man arbetar för miljön genom att göra det. Det blir bara krångligt.

Publicerad 2008-01-23 klockan 23:34:57
Permalink | Politik | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Det blev en pojke! Eller en hall..

Ha! När man skriver om politikerna! Fick svar från en antagligen övertidsjobbande politiker nu. Det är "frusterande" att det fortfarande är en grusgrop istället för en hall. Anledningen till att tidsplanen inte höll är överklagningarna. Varför överklagades inte rivandet? Borde man inte kunna väntat med att riva tills överklagandet var klart? För övrigt skulle pingisen vara väldigt nöjda med sin tillfälliga lösning. Undra om ungdomarna som tvingas cykla genom hela stan för att träna är av samma åsikt? I alla fall så ska NCC börja bygga den 3 mars.

Mitt svar:
"Hej,
Tack för ditt svar. Jag är väl medveten om att överklaganden och dylikt försenar, och jag tycker att det är trist att man måste överklaga något sånt här, då det förstör för den lokala befolkningen. Men samtidigt undrar jag varför man inte kan vänta med att riva den nuvarande hallen tills det är slut på överklagandet? För på något vis måste man ju veta när beslutet är helt säkert och "omöjligt" att överklaga? För i så fall skulle väl det hela kunna placeras in bättre i tidsplanen?

Vänliga hälsningar,
Jonas"

Publicerad 2008-01-23 klockan 22:45:20
Permalink | Politik | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Politiken drar sig undan

Skickade mitt mail på kvällen i måndags. Alltså har hon haft två dagar på sig att svara. Men det har hon inte gjort. Hon kanske har glömt bort att hon beslutade att anlägga en grusgrop där. Vad vet jag. Hoppas att mitt mail gjorde henne uppmärksam på det hela eftersom jag anser att det är ett problem. Det finns en massa bra användningsområden! Skrotupplag, folkracearena, grustag* eller en swimmingpool**. Jag misstänker att politikerna mycket väl visste om att det skulle bli en utdragen process, men rädslan för att det inte skulle bli något bygge, och skammen det skulle medföra för dem personligen, gjorde att beslutet att riva hallen blev förhastat. Eftersom jag inte får något svar antar jag att det är fritt fram att själva skapa konspirationsteorier och påstå att dessa stämmer. Nu hoppas jag Mari-Louise Wernersson svarar på mitt mail.

* Ingen ombyggnation krävs
** Tack Mikael

Publicerad 2008-01-23 klockan 22:11:13
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Jag är certifierad!

Fick ett jättefint diplom nu precis. Jag har klarat CCNA Discovery: Networking for Home and Small Businesses. Woho vad jag är bra! Tror visserligen inte att just det här hjälper mig något vidare med att söka jobb eller liknande, men det är en god bit på vägen. Hoppas jag.
Jag får försöka övertala mor min att det är något hyperavacerat jag klarat av, så hon blir imponerad av mig. Men jag har i alla fall bara tre såna här diplom kvar innan jag får chansen att bli certifierad på riktigt. Då blir jag CCNA. Det är ju kortare än det här! Det borde ju vara längre eftersom det är mer komplicerat!
Jag tog också bort mitt förra inlägg, kände att det blev lite väl desperat. Hoppas att jag har två säkrade inlägg ikväll, ett svar från politiken samt en mer djupgående studie i hur Tyskland grisar ner Europa med sina utsläpp. Nu ska jag fortsätta mina studier. På fjärrvärmeverket.

Publicerad 2008-01-23 klockan 15:03:55
Permalink | Studieliv | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Massa svart rök

Sitter och ser ut genom ett regnstänkt fönster. Jag ser två stora skorstenar som proppar ut en massa svart, eller grå, rök. En är stor och blå och en liten och brun. Men höga är dom. Man kanske kunde bygga dom så höga så att gaserna spyddes ut utanför atmosfären. Då skulle ju gaserna skada Mars och månen. Men nu är det så fint att byggnaden med skorstenarna jag glor på är Falkenberg Energis Fjärrvärmeverk, och detta ska visst vara miljövänligt. Jämför man med uppvärmning av en normalstor villa med hjälp av olja, något som skulle släppa ut 7,5 ton koldioxid om året klarar sig fjärrvärme bra med sina 180 kilo. Detta enligt Trollhättan Energi AB. Men hos Svensk Fjärrvärme säger man att trots miljötänkandet med fjärrvärme så är fortfarande eldning med pellets och ved mest miljövänligt. Men undra om man tagit med utsläppen från skogsmaskinerna är inräknade?

Publicerad 2008-01-23 klockan 14:46:24
Permalink | Politik | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

EU, miljö, Sverige och Tyskland

Idag ska EU-kommissionen beslutade vad medlemsländerna ska göra för att minska utsläppen. Sverige, som är bäst inom ämnet förnyelsebar energi, med 39,8% förnyelsebar energi, kan tvingas bli upp till tio procentenheter bättre. I slutet av listan hittar vi Tyskland, som endast har 5,8% förnyelsebar energi. Men i listan över störst koldioxidutsläpp hittar vi Tyskland högst upp. Väldigt högst upp. Det är en överlägsen "ledning" Tyskland har. Istället för att tvinga Sverige att öka sin del av den förnyelsebara energin till 50%, så borde man vidta kraftiga återgärder mot Tyskland. Nu måste jag nog cykla iväg mot skolan, men jag ska återkomma med siffror till den här statistiken så fort jag kan. Men en sak är säker, Liechtenstein släpper bara ut 300 000 ton koldioxid per år. Jämför det med Sverige, som ändå ligger bra till på den fronten, som släpper ut 67 miljoner ton. Länge leve Liechtenstein!

Publicerad 2008-01-23 klockan 12:15:32
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Snart skippar jag glasögonen!

Ingenjörerna i USA har slått till igen! En mycket bra idé den här gången, nämligen ett par kontaktlinser. Kontaktlinserna är inte några traditionella linser, utan innehåller ett antal kretsar som kan skapa en virtuell bildskärm framför ögat. Samtidigt som man ser allt annat också. Jag finner det mycket effektivt, ett enkelt sätt att alltid komma ihåg aktuell information. Jag har gått och funderat på om det nånsin kommer bli verklighet med glasögon med samma funktion, något som jag anser hade vart helcoolt. Men det här är ännu värre. På ett bra sätt. Jag ser många fördelar med det faktiskt. Effektivare är ju något man borde bli genom att använda dessa, eftersom man kan kolla på något viktigt papper samtidigt som man ser några ännu viktigare referensuppgifter med grön häftig text "i ögat". Jag längtar!

Publicerad 2008-01-22 klockan 22:36:19
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Tittarkris!

Hjälp! Klockan är halv tio och jag har inte fler besökare än igår! Mina siffror har stigit mig åt huvudet och jag börjar bli lite desperat. Jag måste ha någon slags motivation för att orka skriva dessa sex inlägg om dagen. Det börjar bli lite jobbigt nu. Ämnesbrunnen sinar och jag önskar jag kunde få någon smart idé som jag kan blogga jättemycket om. Jag missar ett inlägg idag eftersom jag inte är hemma och därmed inte kan kolla om politiken i staden har svarat. Men det får bli ordning på det. Vet inte egentligen om det här är ett godkänt inlägg, men jag hoppas att det kan underhålla någon. Det underhåller knappast mig. Det här är jobbigt. Allt för er skull! Så berätta om min blogg för er vän, så ska jag skriva 12 inlägg dagen efter jag har haft 30 unika besökare! Den ni!

Publicerad 2008-01-22 klockan 21:49:23
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

En dag ska jag

The Arks låt Father of a Son har fastnat i mitt huvud. Därför händer att jag går runt och låter som den. Något som Anna inte alls tycker om, och jag förstår henne. Det är hemskt att ha låtar på hjärnan! Nu råkade hon se vad jag skrev. Hoppas hon klarar sig. Samtidigt borde jag inte ha den låten på hjärnan, eftersom jag inte alls vet vad jag pratar om. Hur kan jag veta att jag ska få en son? Det är ju inte alls säkert! Sen undrar jag vad The Ark tänkte när låten spelades in. Men låten är i alla fall bra, så det så. Det här blogginlägget har tagit mig cirka två timmar att skriva. Jag har sparat det flera gånger och fortsatt igen. En sak är säker, en dag ska jag inte blogga sex gånger om dagen. Då ska det blir tolv!

Publicerad 2008-01-22 klockan 20:49:15
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Dags att beställa pizza

Anna försöker göra lite mat åt oss medans jag sitter här och skriver så att tangentbordet smälter. Det går inte så bra för henne, för strömmen har gått femton gånger i rad nu. Hon får inte ha igång två plattor samtidigt, för då blir det svart. Det börjar bli lite jobbigt faktiskt, det tar dubbelt så lång tid och hälften av det vi ska äta är kallt och resten varmt. Får hoppas att FaBo snart kan fixa fram ett lägenhetserbjudande. Något som dock verkar väldigt svårt. Någon vänlig själ som vet hur länge man behöver stå i kö? FaBo vill nämligen inte svara när jag ställer den frågan. Trots att jag faktiskt ställer den på ett vänligt sätt. Tanten på Apoteket var trevlig i alla fall.

Publicerad 2008-01-22 klockan 17:49:44
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Jag och presentkort

Fick ett presentkort av min moster i julklapp. Det har fastnat på mitt skrivbord. Men när jag ändå var hemma en kort sväng idag passade jag på att ta med det, för att göra slag i saken och bli av med det. Jag hade en del saker jag hade spanat in och kunde tänka mig köpa. Tyvärr såg allt annorlunda ut idag och inte ett enda plagg hittade jag. Så där gick jag i ren desperation och letade något. Till slut kom jag fram till att det inte är helt fel att ha ett presentkort heller, så nöjd gick jag därifrån med mitt fina presentkort. Tur var kanske det, annars hade jag ju skrivit vad jag hade köpt så att alla ni kunde läsa. Det hade inte varit bra alls. Någon modebloggare vill jag inte bli.

Publicerad 2008-01-22 klockan 17:36:28
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Som en ost

Direkt efter den här lektionen borde jag ha fysik. Men det har jag inte. Jag har fysik om fem timmar. Men inte en enda lektion innan. Det är sånt här som gör en lycklig och motiverad. Även måndagar, onsdagar och torsdagar består av mer hål än lektioner. Jag har svårt att förstå hur man kan lyckas lägga ett schema på ett sånt meningslöst sätt som man gjort här. Att det blir håltimmar är inte så konstigt när folk börjar välja sina skumma inriktningar och individuella val, men att ha fler håltimmar än lektioner är lite väl överdrivet. Det hade, enligt mig, varit bättre att börja sent och sluta tidigt. Mitt schema är som en ost.

Publicerad 2008-01-22 klockan 08:45:47
Permalink | Studieliv | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Microsoft lättar lite...

Det är få personer som är medvetna om vad Microsoft sysslar med bakom sina stängda dörrar. Jag anser själv att den censur Microsoft har på Live Messenger bör få större uppmärksamhet. Det verkar som, enligt de försök jag gjorde idag, som att censuren har lättat en aning. Men fortfarande ligger den som ett svart moln över oss, och anledningen är att "rädda oss dumma användare". Testa att skicka en länk till någon av dina kontakter, som innehåller download.php. Går meddelandet fram? Det gör det inte för mig. Att Google i Kina censurerar sökresultat skapar stor uppmärksamhet världen över, men det här är det nästan ingen som uppmärksammar. Varför? Jag kommer själv inte sluta använda Live Messenger, vilket kanske är dumt. Men man kan inte ta ifrån Microsoft att programmen de gör är bra, annars hade de inte fått den popularitet de har. Även om det finns en del storebrorshyss inbäddade. Dags för något nytt? Inte än, tyvärr.

Publicerad 2008-01-21 klockan 22:42:49
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Konsten att blogga sex gånger om dagen

Fick en förfrågan idag om varför jag bloggade sex gånger om dagen. Jag hade visst inget liv eftersom jag gjorde det. Det har jag faktiskt visst! Ett blogg-liv. Jag försöker planera in mina inlägg så gott det går, så att det blir lite utspritt över dagen. Jag försöker med:

- Ett på morgonen
- Ett i skolan
- Ett direkt efter skolan
- Ett nånstans tidigt på kvällen
- Ett på kvällen
- Ett innan det är sovdags

Det fungerar dock inte lika bra som det borde, det blir mer tre åt gången. Verkligen jobbigt. Men jag ska hålla ut. Fick lite inspiration precis, man kan blogga om Melodifestivalen. Så hoppas jag på svar från kommunen också, för jag skickade iväg mitt mail precis. Fast på sätt och vis hoppas jag att det inte blir något svar, det blir liksom roligare då. För då får man ännu mer att klaga på! Woho!

Publicerad 2008-01-21 klockan 21:16:42
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Mörkret anfaller

Hinner nog precis trycka ned de sista tangenterna till det här inlägget innan jag måste fara. Ska ut i den mörka skogarna och ta mig an utmaningen att finna de gömda reflexstavar som finns bakom stenar och troll. Men jag hann inte det, så jag fortsätter nu istället. Det gick inget vidare alls faktiskt. När man ska springa orientering mitt ute i ingenstans när det är jättemörkt ute behöver man en lampa. En smart konstruktion där du har ditt batteri på ryggen och lampan på huvudet. För att kunna spara batteri finns det hel- och halvljus. Jag har länge funderat på om mina ögon har blivit mindre ljuskänsliga (att de släpper in mindre ljus), för jag tycker att min lampa har lyst så konstigt. Mina farhågor var sanna! Jämförde med min faders lampa, och hans halvljus var starkare än mitt helljus. Inte konstigt att jag sprang åt fel håll.

Publicerad 2008-01-21 klockan 21:03:25
Permalink | Träning | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Att piratkopiera en glass

Olle svarade på mitt inlägg om piratkopiering och jämförde med två glassförsäljare. Skillnaden som jag ser här är att jag inte ser en glass som en investering utan som något man skaffar och käkar upp. En DVD-film eller skiva är en typ av investering. Du köper den för att du tycker artisten/filmen är värd det. Du köper inte en glass för att företaget som gjorde den är värd det. Även om människan är, enligt mig, snål så finns det en viss del av en som, hos de flesta, vill ge något tillbaka till en bra film eller en bra skiva. Om vi tar musiken som ett första exempel har vi det faktum att många upptäcker artister just genom att ladda ned några låtar med denne. Detta kan ju i sin tur leda till besök på artistens nästa turné, en tröja med därifrån och en skiva att ställa i hyllan. Biljett + tröja + ny skiva = inkomst för artisten. Anledningen att folk inte köper skivor är att gratis nedladdning finns, och gratis är gott. Men jag tror på Apples initiativ med "hyr en film online". Det är billigt och bra. Det kan nog folk ställa upp på. Sen återstår det bara att börja sälja musik utan DRM och för en vettig penning. Då kanske jag bättrar mig.

Publicerad 2008-01-21 klockan 14:46:52
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Mitt mail till politiken

"Hej,
utanför gymnasieskolan ligger det fortfarande en stor grop. Innan stod här en hall, där bland annat pingisklubben hade träningar. Man fattade ett beslut om att bygga en ny hall här, vilket i sig inte är fel. Förseningarna kom på rad efter varandra, med alla överklaganden och liknande. Alltså verkar det som att det vid det här laget inte var bestämt vem/vilka som skulle bygga? Trots detta valde man att riva den befintliga hallen, till förmån för en stor grop. När kommer byggnationen av den nya hallen att påbörjas? Fanns det någon anledning att riva Lusthuset och på så vis slänga ut pingisspelarna? Jag förstår inte hur det, på något vis, kan vara bättre att ha en stor grop än en halvtaskig hall, som trots detta gick att använda? Finns det någon anledning till att man rev Lusthuset så tidigt som man gjorde?

Hälsningar,
Jonas"

Ska skicka iväg det här så fort jag kommer hem, ska bli intressant att se hennes svar.

Publicerad 2008-01-21 klockan 12:54:50
Permalink | Politik | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Underbara vinter

Det blåste en del idag när jag cyklade till och från skolan för första gången idag. Har en gång kvar. Solen skyltade med sin frånvaro och blåste gjorde det. Men det kan ju inte alltid vara bra väder. Från himlen föll lätt snö som virvlade runt i vinden och lös upp allting. Det hade snöat tillräckligt mycket för att göra hela marken vintrigt vit och fin. Det gjorde ingenting att snön blåste in lite under luvan, det var det värt, eftersom jag anser att snö är något bra. Så det är, bortsett från bristen på sol, en mycket fin dag idag. Om det nu inte hade varit så att snön i själva verket är regn...

Publicerad 2008-01-21 klockan 10:30:56
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Andra dagen med sex inlägg

Det här är min andra dag som "sex-inlägg-per-dag"-bloggare. Det börjar redan bli lite jobbigt. Jag har finkammat de flesta områden efter idéer, men de flesta uppfyller inte kraven. Det är som ett stort svart hål. Ungefär som det hålet som finns där Lusthuset här i Falkenberg stod. Det beslutades att vi skulle bygga en ny hall där. Som vanligt när kommunen ska uträtta något så drar det ut på tiden. Väldigt mycket faktiskt. Det blev överklagat hit och dit och allt det där. Men man kom i alla fall till skott och rev den gamla hallen. En massa grävmaskiner och lastbilar arbetade frenetiskt med att göra ett stort hål. Längre kom man inte. Det var ett tag sen nu. Jag ska nog ta och skriva ett mail om det där till nån som har något ansvar och fråga. Jag är i alla fall klar med mina sex inlägg idag.

Publicerad 2008-01-21 klockan 00:00:42
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hur man ger ett bra intryck

I Linköping har man infört ett system med SMS-biljetter för att minska kontanthanteringen på bussarna. Det hela går ut på att man skickar ett SMS till något nummer och får tillbaka sin biljett. Givetvis är detta något som leder till en massa försök att fuska. Vissa bra - vissa dåliga. Om man nu fuskar så finns ju risken att man blir påkommen, eller i bästa fall bara ifrågasatt. Blir man det så har man ju faktiskt chansen att få åka med på sin falska biljett om man uttalar några väl valda ord i en bra följd. För att övertyga busschauffören om att ens biljett är äkta. Ett annat sätt är att göra som en 19-årig kille gjorde. För att visa busschauffören att han var en laglydig man och faktiskt betalt sin biljett på rätt sätt valde han att slå till den oskyldige chauffören. Oturligt nog för 19-åringen åkte han dit för det. Men jag tycker ändå att det var ett ganska bra sätt att förklara sig, att visa att man har rätt. Det är ju säkert det bästa sättet att visa sin oskyldighet på. Att slå någon. Jag tror killen kommer gå långt inom ämnet retorik. Inte.

Artikel: Corren

Publicerad 2008-01-20 klockan 22:39:28
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ytterligare en helg till sitt slut

Idag är det, för er som inte vet, söndag. Det är den sista dagen i veckan. Den sista dagen på helgen. Det här skulle vara ett bra ledighetsår stod det i tidningen. För julafton är en onsdag och det var visst nyårsafton med. Då blir det långledigt. Men 1 maj och Kristi Himmelsfärd är samma dag. Hur bra är det? Kring jul och nyår har man ju ändå jullov. Som om det inte vore nog är Norges nationaldag på en lördag i år. Väldigt lyckat. Den planeringen var inte helt genomtänkt och den person som kallade det här ett bra år borde inte få vara ledig. Jag har i alla fall sovmorgon.

Publicerad 2008-01-20 klockan 22:27:43
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Pengar och bilar gör en lycklig

I brist på TV-kanaler är det Fear Factor just nu. För par. Alla är så otroligt kära och lyckliga. Så vinner dom två nya bilar och är ännu gladare. Sen vann nån en helg på nåt lyxhotell i Las Vegas. De skulle fira smekmånad. Det här programmet är ju värsta bra för ett förhållande! Tills nån förlorar och inte får bilen eller hotellrummet. Men deltagarna är ganska duktiga på att inte kritisera sina partners! "Det gör inget.... men jag trodde inte du skulle vara så dålig". Så det pladdret om att pengar inte gör en lycklig är nog inte sant. Pengar och bilar gör dig lycklig. Även utan kärlek, för det är ju ändå bara ivägen mellan dig och din bil full med pengar. Tur att man inte är lika korkad som de stackarna.

Publicerad 2008-01-20 klockan 18:57:15
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Tyskarna slår till igen

NewScientist rapporterar att tyska forskare arbetar för fullt med att utveckla något nytt avancerat system som ska återfinnas i bilar om fem år. Man ska koppla ihop bilen med sin hjärna. På så vis ska bilen förstå dina tankar och anpassa instrumentbrädan efter det. Förstår inte riktigt hur det ska kunna fungera väl, men det kan helt klart bli intressant. Vi kan ju hoppas att det blir envägskommunikation, din hjärna till bilen och inte tvärtom. Är lite orolig för vilka effekter tutan kan ha på din hjärna. Det jag funderar mest på är, om bilen nu ska ta bort allt från instrumentbrädan som inte tänker på just för tillfället och visa det du tänker på, hur kommer detta sluta? En hel del personer kommer antagligen ha en gigantisk mobiltelefon över hela panelen antar jag. Det kan säkert vara bra, men det kan ju bli problem om folk inte funderar på hur fort de kör, eftersom ingen i så fall kommer se hastighetsmätaren. Men det roligaste tycker jag blir när någon funderar på vilken avfart de ska ta. Avfarter är stora, och jag vill inte ha en i min bil.

Publicerad 2008-01-20 klockan 15:02:37
Permalink | Teknik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Aldrig, aldrig, aldrig ger jag upp!

Idag skiner solen! Verkar som att växthuseffekten fick lite dåligt samvete över att det började regna. Men jag ger mig inte! Ha! Jag hade ändå tänkt ta en promenad idag, så länge det var bra väder. Alltså hade jag inte gått ut alls om det hade regnat. Inte heller tagit bilen. Där fick växthuseffekten!
Sen har jag fått för mig att skriva sex inlägg om dagen, något som min kära flickvän förklarat för mig att man måste! För det sa Magnus Uggla. Så jag får inte ge upp det heller. Jag har kommit fram till att om jag skriver ett inlägg när jag går upp, ett när jag går och lägger mig och fyra där emellan så klarar jag! Hoppas Apoteket snart börjar sälja 4 milligrams bloggtuggumin.

Publicerad 2008-01-20 klockan 14:49:33
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Du skall icke stjäla - men tanka går fint

The Greens, som återfinns i EU-parlamentet, har startat en kampanj som bör uppmärksammas. De flesta har vid biobesök strax innan filmen börjar blivit informerad om att det är samma grej att tanka en film som att stjäla en bil. Jag har hittat en del skillnader faktiskt, framför allt den att en bil kostar en halv miljon och en film typ 199 kronor. Men å andra sidan; snor jag din bil har du inte kvar den. Tankar jag din film har du kvar den. Tror det eller ej! Alltså är det lite mer som genmodifiering och kloning. Först klonar jag det programmet du tillhandahåller, sen genmodifierar jag det med hjälp av en crack så att det klarar av att leva trots att det är klonat. Slutsats: alla är vi civilingenjörer inom genetik!

Publicerad 2008-01-19 klockan 22:56:57
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Bloggenerationen

Jag har, i egen hög person, hittills lyckats inspirera två personer till att börja blogga! Känner mig som någon ny slags trendsättare. Även om det knappast är jag som startat den från första början. Blev ganska inspirerad av min flickvän till att börja blogga. Nu har det här stigit mig åt huvudet och jag är helt beroende av mina läsarsiffror. Jag gör allt jag kan för att alla ska läsa min blogg, och jag får panik om jag inte uppdaterat på en dag. Med tanke på att jag började blogga för några dagar sedan känner jag en skrämmande utveckling. Men det är billigare än att röka, och säkerligen hälsosammare. Tur för mig.

Publicerad 2008-01-19 klockan 20:01:09
Permalink | Blogg | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Gick som på räls (åt fel håll)

Ut i det nu blåsiga istället för regnande vädret med cykel på väg mot ICA. Givetvis blåser det från alla håll förutom det håller som ger en medvind. Plågade av kyla och vind närmade vi oss dock vårt mål, och kunde skymta ICA bakom en möbelaffär i en ful byggnad. När vi var ungefär 50 meter från ingången till ICA började dock det jobbiga. Dessa 50 meter blir uppemot en kilometer (kanske en överdrift) om man inte har helikopter. Det går nämligen en dum järnväg rakt igenom stan, vilket är logiskt eftersom stationen bör ligga i centrum, som bildar en Berlinmur mellan oss och ICA. Vi är tvingade att cykla till en järnvägsövergång där bommarna är nere tio gånger i timmen och 7 minuter varje gång. Så jag ska föreslå en tunnelbana.

Publicerad 2008-01-19 klockan 18:05:42
Permalink | Politik | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Växthuseffekten försöker inte ens

Vi ska hela tiden tänka på växthuseffekten och inte släppa ut en massa farliga gaser. Så när det för en gångs skull var skönt att vara ute och gå börjar det givetvis regna. Det är ju inte särskilt konstigt att folk tar bilen när det ska ösregna så fort man känner för att vara ute och gå. Som om det inte vore nog så kunde jag inte ta ett enda kort, för regnet förstörde allt.
Men till slut kom vi i alla fall fram, blöta och sura över vädret. Det verkar ju vara i växthuseffektens intresse att bråka med oss människor, så varför ens försöka motarbeta den? Man får inte en rättvis chans att motarbeta den, så fort man försöker använder den naturens, eller antagligen sina egna, krafter för att sätta käppar i hjulen. Den kommer äta upp oss alla.

Publicerad 2008-01-19 klockan 16:31:55
Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Dags för skolan att ta sitt ansvar

Igår skrev jag inte ett enda inlägg. Eller jag gjorde det, men jag tryckte på fel knapp så det blev aldrig publicerat utan bara sparat som utkast. Synd bara att ingen kommer tro mig. I alla fall, man skulle visst uppdatera sin blogg sex gånger om dagen. Detta blir mitt andra inlägg idag, och klockan är bara halv ett. Jag tror jag kan lyckas idag. Men det är värre på veckodagarna, eftersom man måste sitta i skolan mer än halva dagen. Alltså borde skolan ta sitt ansvar och införa bloggtid så att man hinner uppdatera sin blogg, säg tre gånger i skolan. Så får man uppdatera tre gånger till när man är hemma. Inte helt orimligt faktiskt. Tror jag ska prata med rektorn i nästa vecka.

Publicerad 2008-01-19 klockan 12:34:13
Permalink | Studieliv | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Skolan sparade några tusen kronor till

På en av de mer svårförstådda, och därmed utdragna, fysikgenomgångarna kom det in ett antal tjejer i klassrummet som visade sig gå i nionde klass och funderade på att gå Natur. Om inte den genomgången gjorde dem rädda nog så skulle det ses till. Vi hade knappt hunnit påbörja våra prov innan dörren till rummet öppnas. In kommer dessa tjejer, antagligen livrädda, och ser oss plågas med märkliga mattetal. Anledningen till att de kom var att de funderade på att välja natur, men jag tror vi lyckades få bort den tanken på det från deras hjärnor.

Publicerad 2008-01-19 klockan 12:31:34
Permalink | Studieliv | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Banken vs. miljön

Fick 8 papper plotter från Swedbank i går. Det var ett kontoutdrag från 2007. Hela året. Dessa åtta papper fick inte plats i ett kuvert heller, så jag fick två. Efter att ha stirrat på alla mina nya fina papper med plotter på i tio sekunder slängde jag allt. Vad ska jag med det till?
I alla fall började jag fundera på hur miljövänligt det här var, att skicka en massa brev med papper folk ändå bara slänger. Ska nog försöka avbeställa den här tjänsten för att dra mitt strå till stacken. Jag ansåg att Swedbank inte gjorde vad man kunde för miljön när man skickar ut en massa papper till folk, men saker folket antagligen redan vet.
Men i dag ändrade jag uppfattning om Sveriges sämst miljömedvetna bank. Fick ett brev från Nordea. Öppnade och såg att det också var ett kontoutdrag. Misstänkt läste jag, eftersom jag avslutat mitt konto där. Mycket riktigt, det stod ungefär:

Ungdomskonto 8888888888-888888:
Avslutat

Kände att jag verkligen var intresserad av att få ett papper där det stod att mitt konto var avslutat. Det är klart, det hade ju vart synd om jag inte hade vetat om det och försökt använda det. Ifall någon annan på något vis avslutat mitt konto för att retas.

Publicerad 2008-01-17 klockan 22:02:23
Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Svårt med betygen

Hade faktiskt längtat efter en kemilektion. För en gångs skull. Kände mig ganska motiverad till att gå dit! Visserligen kan det ha något med att det var min sista kemilektion och jag skulle få reda på mitt betyg. Lektionen blev inställd och vi fick höra att vi skulle ha en vikarie. Vikarier i all ära, men betygsamtal? Turligt nog för oss så var det en bra vikarie, som själv förstod att det var ganska orealistiskt att få det att fungera.
Anledningen till detta var att vi bränt ut vår ordinarie lärare igen. Vi måste vara väldigt heta i min klass. Vill minnas att samma sak hände strax innan jul. Kan inte vara lätt att vara lärare.

Publicerad 2008-01-17 klockan 16:49:54
Permalink | Studieliv | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Bonus för miljöbilar

Överallt hör man om hur mycket bonus man ska få om man har miljöbil. Jag har kommit på att jag väldigt snart kommer att få höra "Borde inte du fixa ditt körkort?". Borde inte jag få en bonus? För att jag inte har körtkort? Om bilarna smutsar ner miljön så fruktanvärt mycket måste jag väl vara en mönster-aktivist om jag inte ens får köra bil?
Läste i SJs tidning om hur livsfarligt flyget var eftersom det spydde ut massa avfall som dödar vår planet. Varför ger man inte bidrag så att dom kan bygga flygplan som flyger ovanför atmosfären? Så sprids väl allt farligt till nån annan planet. Stackars utomjordningar.

Publicerad 2008-01-17 klockan 16:10:11
Permalink | Politik | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Världens populäraste namn 2008

När jag skriver detta inlägg arbetar jag med att göra den här bloggen lite snyggare. Mer stilfull. Men egentligen är det namnet jag vill skriva om. Känner att jag verkligen måste.
Jag kunde inte för mitt liv tro att det var så svårt att komma på ett bra namn. Vilket var rätt, för det var inte svårt. Det var faktiskt jättelätt. Tyvärr fick jag dock inte använda några av mina textade mästerverk utan fick med hjälp av en god vän plåga mig genom tiotusentals namn, innan jag bestämde mig för att sätta en vattenstämpel på det namn jag skulle ha. Så jag vet att jag får ha det för mig själv.
Mest irriterande var dock att det namn jag vill ha som var upptagna knappast var det. Tror inte att någon som inte bloggat sen sommaren 2006 skulle bli arg på mig för att jag snodde dess namn. Knappast.

Publicerad 2008-01-16 klockan 23:08:36
Permalink | Blogg | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Damm möter felkonstruktion efter tio år

I skolan hade man för cirka tio år sedan beslutat att våra kära svarta tavlor på NV-avdelningarna skulle bytas ut mot nya fina så kallade whiteboards för att folk var allergiska mot damm. Om man nu klarat av att vänta i tio år utan dödsfall, borde man kunna vänta i hundra till? Så var dock inte fallet.
Dessvärre var jullovet för kort för att hinna med att byta ut alla verkar det som. Tavlorna hänger visserligen där, längst upp i taket och svåra att nå och ännu svårare att skriva på. Det finns nämligen en sådan fin konstruktion med dubbla tavlor, som tillåter läraren att ha en tavla "uppe" och en "nere" och på så vis kunna skriva på båda. Nu är båda tavlorna högst upp i taket. Typ tre meter över golvet.
Vaktmästaren fick stående ovationer när han äntrade klassrummet med fixarblicken fast fokuserad på tavlorna. Sen satte han dit en sudd och gick ut.

Publicerad 2008-01-16 klockan 21:59:10
Permalink | Studieliv | Kommentarer (2) | Trackbacks ()