Är du trött på kriminalitet?
RSS 2.0

Return of the king

Gör ett gästinlägg i min egen blogg, så känns det. Efter att ha haft religion sen sommarlovet har jag fått lära mig att tolka hit och tolka dit. Prästen på dagens skolavslutning skulle knappast komma undan.

Han började berätta hur man hade byggt om kyrkan tre gånger under de senaste typ 100 åren. Detta för att det "skulle vara en bra plats att ...". Nu har jag glömt vad det var, men det var nog inget viktigt. I vilket fall som helst så hittade man ett gammalt tak när man byggde om nu senast, och kom fram till att man skulle använda det. Som man en gång byggt över för att det inte skulle göra kyrkan till en bra plats att göra det där jag glömt på.
Om vi då tar in bibeln i det hela, som har svar på allt allt allt enligt prästerna så är det ju ganska förvånande att det inte står hur man bygger en kyrka rätt.

Sedan fortsatte han med att berätta om att alla människor har ett heligt rum inom sig. Nu när vi elever ska få jullov så var detta ett utmärkt tillfälle att hitta det här rummet på, och utforska det om det var orört. Vi skulle "hitta det orörda heliga rummet". Här begår han två fel, dels faktafel och dels är han diskriminerande. Jag skulle vilja påstå att det inte, som prästen troligtvis anser, är gud som lämnat ett litet heligt tomrum i oss alla, utan snarare är en del som alla flickor har. Men inte pojkar. Därmed; faktafel och diskriminering i ett. Jag tror att alla håller med om att han syftade på en flickas oskuld.

Publicerad 2008-12-20 klockan 00:35:01
Permalink | Tankar | Kommentarer (1) | Trackbacks ()